£34.99*

Reviews on

DOWN MOUNTAINEERING MITTS - MAKALU 2

4.3 / 5 27 ratings
23 users recommended this product
Distribution of ratings

At Decathlon, reviews are reliable.

16 ratings Delete filter
  • Man
    30-39 years old
    02 January 2020
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Dobře zpracování NB a hodně teplé.

    Za ty peníze výborné, dobře zpracování a materiál, hodně teplé.

  • 20 January 2020
    That review has been deposited on this product version
    Super auch zum sichern in der Kälte.

    Auch bei Pausen beim klettern kann man sich darin super die Hände aufwärmen und trotzdem sichern. Hab sie bisher nur bis -10 Grad getestet beim Eisklettern und auf einem Gletscher.

  • Woman
    40-49 years old
    07 January 2020
    That review has been deposited on this product version
    Guante muy cálido.

    Buscaba una manopla para esquiar, la he probado y es muy caliente, no es impermeable, pero si perlante.
    Muy buen precio para su alta calidad.

  • Woman
    10 March 2020
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Excellent produit par grand…

    Excellent produit par grand froid !!!

  • Man
    12 February 2020
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Excellent investissement , très…

    Excellent investissement , très agréable mains nues ou avec sous-gants. Et surtout très efficace par grand froid sur le télésiège ...

  • 31 January 2020
    Use since 1 week or less
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Bon produit, confortable et...

    Bon produit, confortable et chaud

  • Woman
    50-59 years old
    03 January 2020
    Use since 2 to 8 weeks
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Très bon produit ,...

    Très bon produit , bien chaud .

  • 11 December 2019
    Use since 1 week or less
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    Super confortables !!! Le...

    Super confortables !!! Le top des moufles

  • 26 August 2020
    Use since 7 to 12 months
    That review has been deposited on this product version
    api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
    na najniższe temperatury

    w dzień służą do ochrony rąk, w nocy do spania na mrozie używam jako skarpetki :-)

  • Woman
    30-39 years old
    05 February 2020
    Use since 3 to 6 months
    That review has been deposited on this product version
    Świetny stosunek jakości do ceny!

    Dobre parametry techniczne i wysoka jakość wykonania - gęste szwy, wypełnienie puchem, przyjemne w dotyku wnętrze i skóra po wewnętrznej stronie dłoni (chroni przed uszkodzeniami, namakaniem i poprawia chwytność). Dobrze przemyślane szczegóły podnoszące funkcjonalność - długie ściągane mankiety (zapobiegają dostaniu się wiatru, wody, śniegu), gumka na nadgarstek (zapobiega zgubieniu) czy zewnętrzne i wewnętrzne pętelki (dodatkowe opcje troczenia).
    Nie są to rękawice narciarskie, za to spiszą się na zimowych biwakach, wędrówkach, wyprawach, czy podczas asekuracji na stanowisku.
    Sprawdziły się na wyprawie, gdzie w mrozie, silnym wietrze czy po ciemku szybko trzeba ogrzać dłonie. Są dosyć obszerne, więc łatwo je założyć na inną parę rękawiczek i na rękawy puchówki, dzięki gumce wokół nadgarstków można je zakładać i zdejmować do bardziej precyzyjnych czynności bez obawy przed zgubieniem czy zwianiem. Jak na takie łapawice, dzięki wstawce ze skóry, mają jednak dosyć dobry chwyt i sporo czynności wykonamy bez zdejmowania. Dobrze się kompresują więc można je szybko upchnąć gdzieś pod ręką.

TOP OF PAGE